Vizes rendszerek telepítése

A víz minden cseppje életet hordoz

Ragyogóan zöld növények, selymes pázsit, simogatóan párás levegő a nyári forróságban. A parkok, közkertek építésének kihagyhatatlan eleme az átgondoltan megtervezett öntözőrendszerek telepítése és az odalátogatók számára a felfrissülés élményét nyújtó szökőkutak, csobogók, párakapuk elhelyezése.

Víz nélkül élet sincs, körforgása minden létezés alapja. Kertjeink és parkjaink élő zöldfelületei örömmel fogadják minden cseppjét. A vizes rendszerek telepítése során a növények szükségletei mellett a terület különféle funkcióit, és látogatóinak igényeit is figyelembe véve alakítjuk ki a komplex vízinfrastruktúrát.

Öntözőrendszerek, kutak és párásítók

Közterületek és parkok, közkertek teljes vízinfrastruktúráját megtervezzük és kiépítjük, átfogó és funkcionális szemlélettel és természetesen a legjobb minőségű műszaki berendezésekkel. A díszítő jellegű szökőkutak, és a lakosság számára elhelyezett ivókutak és párakapuk mellett a kevésbé látványos, de annál fontosabb elemekre is ügyelünk a tervezéskor. A talajvízkutak, az automata öntözőrendszerek és a kerti csapok kiépítése és folyamatos karbantartása is állandó odafigyelést és magas szintű szakmai felkészültséget igényel.

Vizes rendszereink előnyei

A helyszín funkcióinak megfelelő eszközök

Funkcionalitás

Átgondolt és hatékony rendszerek telepítése

Professzionális tervezés

Hatékony, környezetbarát megoldások

Fenntarthatóság

Prémium minőségű berendezések

Hosszú élettartam

Kompetenciák

Bontás, munkaterület előkészítése

Bontás, munkaterület előkészítése

A vizes rendszerek telepítésének első lépése a szakszerű bontás, amely során eltávolítjuk a burkolatokat és a helyszínen található térelemeket, majd a hulladékot elszállítjuk, és a megfelelő módon kezeljük.

Tereprendezés

Tereprendezés

Előkészítjük és kialakítjuk a megfelelő alapot az öntözőrendszerek, szökőkutak, és további vizes rendszerek kiépítéséhez. Színvonalas géppark és szakképzett munkaerő áll rendelkezésünkre a tereprendezési munkálatok során.

Térburkolás

Térburkolás

Tervezőink javaslata alapján, megbízóinkkal közösen választjuk ki a terület arculatához leginkább illeszkedő burkolatokat. A természetes faburkolatoktól a kavicsfelületeken át a legmodernebb burkolat rendszerekig javasolunk tartós és esztétikus megoldásokat.

Öntözőrendszer telepítése

Öntözőrendszer telepítése

A folyton zöldellő, ápolt parkok, kertek kialakításához nélkülözhetetlen a megfelelő vízellátás. Öntözőrendszereinket mindig az adott terület, és növényzet igényeinek megfelelően alakítjuk ki. Szökőkutak és párásítók elhelyezésével tesszük még kellemesebbé a környezetet.

Növénytelepítés

Növénytelepítés

Kertészmérnök kollégáink gondos tervezése alapján, az adott terület adottságainak megfelelő növénytársításokkal, fákkal, cserjékkel és virágfelületekkel alakítjuk ki a parkok, kertek, közterületek fenntartható, könnyen gondozható, esztétikus élő felületeit.

Gyepesítés

Gyepesítés

Akár gyepszőnyeg telepítéséről, akár fűmagvetésről van szó, kollégáink szakszerűen alakítják ki az adott terület speciális igényeinek megfelelő pázsitot. A fenntarthatóság jegyében javasoljuk a rövidre nyírt gyep mellett a vadvirágokból álló méhlegelők szigetszerű telepítését is.

Vizes rendszerek szakmai szemmel

Elsősorban műszaki feladat a jól átgondolt, hatékonyan működő vízinfrastruktúra kialakítása, de ebben az esetben is együtt gondolkodik szakértő csapatunk a tér funkcióinak, a benne elhelyezett növények vízigényének és az odalátogatók szükségleteinek felmérése és tervezése során. Munkánkban magas prioritást kap ezen a területen is a hatékonyság, hiszen a vízpazarlás elkerülése nem csupán anyagi, de környezetvédelmi szempontból is kiemelkedő fontosságú.

Kapcsolódó referenciáink

Faludi játszótér – Játszótér, sporteszközök, kutyafuttató és teljeskörű park kialakítás

Várkert Bazár – Neoreneszánsz kert és Öntőház udvar visszaállítása

Rákos-patak környezete – Park kialakítás, környezetrendezés

Dagály Sétány – Komplex kialakítás

Gyöngyösi sétány – Teljes, átfogó felújítás

Hírek

Logo

Kapcsolat

Keresse bizalommal szakértő kollégáinkat építési és fenntartási munkákra vonatkozó kérdéseivel és árajánlat kérésével, vagy a gondozott területekhez kapcsolódó észrevételeivel.