Kertépítés

Élettel töltjük meg az épített környezetet

Stílusos, környezetükkel harmonizáló kertjeink szépséggel és élettel övezik a bennük található épületeket, irodaházakat. Funkciójuk az ökológiai szempontok mellett főként díszítő és kikapcsolódást szolgáló, ezzel együtt nélkülözhetetlen elemei a városképnek.

A kert a megnyugvás és a feltöltődés kreatív helyszíne. Minden évszakban szemet gyönyörködtető növénytársítások, és esztétikus térelemek harmóniája, sietős napokon is pár pillanatnyi önfeledt rácsodálkozás a természet szépségeire.

Városi kertek a betonrengetegben

Sétányok környezete, lakótelepi zöldsávok, közterületek és kereskedelmi beruházások zöldfelületei: egy cseppnyi odafigyeléssel - és rengeteg szakértelemmel – bármelyik terület elbűvölő kertté alakítható. A kertépítés során a közösség örömére alkotunk virágoskerteket, amelyek tavaszi-nyári színpompájuk mellett örökzöld elemeikkel mind a négy évszakban díszítenek, és szépségükkel élhetőbbé és harmonikussá teszik a városi környezetet.

Presztízs beruházások közkertjei

Magyarország bővelkedik a lenyűgöző épületekben, és a modern építészet remekei mellett az elmúlt időszakban számtalan csodálatos műemlék felújításával is gazdagodtak városaink. A harmonikus kialakítás nélkülözhetetlen eleme a stílusban egyező - műemlékek esetén korhű kialakítású és nemes növényekben gazdag – díszkertek kialakítása. A helyi lakosság gyönyörködtetése mellett a turizmus fejlesztéséhez is aktívan járulnak hozzá ezek az ékszer-kertek.

Kertépítés az üzleti negyedben

A munkakörnyezet szerves része az irodaházat, vagy ipari ingatlant övező kert is, amely a rövid pihenők és informális megbeszélések inspiráló helyszíne. A munkavégzés hatékonyságát növelhetjük a megfelelő terek kialakításával, amelyeknek szerves részei a zöldfelületek is. A nagyvárosi irodaépületek egyéni igényei alapján különleges belső udvarokat és tetőkerteket alkotunk.

Kertjeink előnyei

Ízléses és harmonikus kivitelezés

Esztétikum

Könnyű kezelhetőség, környezetbarát kialakítás

Fenntarthatóság

Négy évszakban díszítő növények

Átgondolt kialakítás

Az épületek élő kiterjesztése

Komplex tervezési feladatok

Kompetenciák

Bontás, munkaterület előkészítése

Bontás, munkaterület előkészítése

A kertek kialakításának első lépése a szakszerű bontás, amely során eltávolítjuk a burkolatokat és a helyszínen található térelemeket, majd a hulladékot elszállítjuk, és a megfelelő módon kezeljük.

Tereprendezés

Tereprendezés

Kertet építeni, fákat és zöldnövényeket, virágokat telepíteni csak tökéletesen rendezett, megtisztított, termőfölddel gazdagon feltöltött alapra lehet. Gépparkunk és szakképzett kollégáink alakítják ki a kiváló terepet kertjeink számára.

Térburkolás

Térburkolás

Tervezőink javaslata alapján, megbízóinkkal közösen választjuk ki a terület arculatához leginkább illeszkedő burkolatokat. A természetes faburkolatoktól a kavicsfelületeken át a legmodernebb burkolat rendszerekig javasolunk tartós és esztétikus megoldásokat.

Öntözőrendszer telepítése

Öntözőrendszer telepítése

A folyton zöldellő, ápolt parkok, kertek kialakításához nélkülözhetetlen a megfelelő vízellátás. Öntözőrendszereinket mindig az adott terület, és növényzet igényeinek megfelelően alakítjuk ki. Szökőkutak és párásítók elhelyezésével tesszük még kellemesebbé a környezetet.

Növénytelepítés

Növénytelepítés

Kertészmérnök kollégáink gondos tervezése alapján, az adott terület adottságainak megfelelő növénytársításokkal, fákkal, cserjékkel és virágfelületekkel alakítjuk ki a parkok, kertek, közterületek fenntartható, könnyen gondozható, esztétikus élő felületeit.

Gyepesítés

Gyepesítés

Akár gyepszőnyeg telepítéséről, akár fűmagvetésről van szó, kollégáink szakszerűen alakítják ki az adott terület speciális igényeinek megfelelő pázsitot. A fenntarthatóság jegyében javasoljuk a rövidre nyírt gyep mellett a vadvirágokból álló méhlegelők szigetszerű telepítését is.

Kerti bútorok

Kerti bútorok

A kertek, közterek teljes körű kialakításához és kényelméhez hozzátartoznak a berendezési eszközök is. A padok, székek, hulladékgyűjtők mellett a pavilonok, kerékpártárolók, ivókutak mind azt szolgálják, hogy a terület még vonzóbb helyszíne legyen a környékbeliek kikapcsolódásának.

Kerítések telepítése

Kerítések telepítése

A kert körülzárása, vagy forgalmas úttól való leválasztása: a célnak és a terület stílusának megfelelően különböző típusú kerítések telepítését javasoljuk, melyek akár díszítenek is. A klasszikus, elemes fémkerítések és dróthálós megoldások mellett egyre népszerűbbek a modern gabion falak is.

Kertépítés szakmai szemmel

A legkülönfélébb megbízói igények alapján alkotunk kerteket, a legkülönbözőbb helyszíneken és stílusokban. Kertjeink mindig illeszkednek a hozzájuk tartozó épület kialakításához és funkciójához. A cél a vizuális harmónia mellett a kertbe látogatók feltöltődése, ehhez a terepnek megfelelő (akár tetőkertben megvalósított) válogatott növénytársítások kialakítása mellett a pihenőhelyek gondos megtervezésével járulunk hozzá. Komplex szakértői munka áll minden négyzetméternyi zöldfelületünk mögött!

Kapcsolódó referenciáink

Várkert Bazár – Neoreneszánsz kert és Öntőház udvar visszaállítása

Balance Hall Irodaház – Komplett zöldfelületi kialakítás

Népfürdő utcai udvarok felújítása – Játszóterek, nívós parkok kialakítása a korábbi leromlott környezet felújításával

Hírek

Logo

Kapcsolat

Keresse bizalommal szakértő kollégáinkat építési és fenntartási munkákra vonatkozó kérdéseivel és árajánlat kérésével, vagy a gondozott területekhez kapcsolódó észrevételeivel.