Kertépítés

Élettel töltjük meg az épített környezetet

A Parkfenntartónál 25 éves tapasztalattal, kertészmérnökeinkkel és szakképzett munkatársainkkal vállalunk kertépítést, legyen szó tervezésről vagy kivitelezésről.

A legkülönfélébb megbízói igények alapján alkotunk kerteket, a legkülönbözőbb helyszíneken és stílusokban. Kertjeink illeszkednek a hozzájuk tartozó épület kialakításához és funkciójához. A cél a vizuális harmónia mellett a kertbe látogatók feltöltődése, ehhez a terepnek megfelelő (akár tetőkertben megvalósított) válogatott növénytársítások kialakítása mellett a pihenőhelyek gondos megtervezésével járulunk hozzá.

Szaktudásunk kiterjed az évelő ágyások, valamint az egynyári virágkompozíciók megvalósítására is. Építés során ügyelünk a virágok növekedési ütemére és módjára is, így az általunk készített kertek minimális gondozás mellett is hosszú távon esztétikusak.

Kertépítést vállalunk:

  • közparkokba;
  • játszóterekre;
  • köz- és magánintézmények udvarára;
  • irodaházak, lakóépületek tetőkertjeire.

60 fős magasan képzett szakembereink feladatait jól szervezetten, költséghatékony módon végezzük, így a kertépítés költségeit optimalizáljuk. Eszközparkunk korszerű gépekből épül fel, melyekkel jelentősen felgyorsítjuk a kertépítés folyamatát. Kis- és nagy munkagépeink kiválasztása során a fenntartható energiaforrásokat preferáljuk, amelyek hatékonyságukban is kiemelkedők.

Kertépítés szolgáltatásunk előnyei

Minőség

Kertjeink magas színvonalon készülnek.

Hatékonyság

Pontosan és határidőre dolgozunk.

Esztétikum

Dekoratív kerteket építünk.

Tartósság

Munkáink hosszú távon impozánsak.

Kompetenciák

Bontás, munkaterület előkészítése

Bontás, munkaterület előkészítése

A kertépítés első lépése a szakszerű bontás, amely során eltávolítjuk a burkolatokat és a helyszínen található térelemeket, majd a hulladékot elszállítjuk, és a megfelelő módon kezeljük.

Tereprendezés

Tereprendezés

Kertet építeni, fákat és zöldnövényeket, virágokat telepíteni csak tökéletesen rendezett, megtisztított, termőfölddel gazdagon feltöltött alapra lehet. Gépparkunk és szakképzett kollégáink alakítják ki a kiváló terepet kertjeink számára.

Térburkolás

Térburkolás

Tervezőink javaslata alapján, megbízóinkkal közösen választjuk ki a terület arculatához leginkább illeszkedő burkolatokat. A természetes faburkolatoktól a kavicsfelületeken át a legmodernebb burkolat rendszerekig javaslunk tartós és esztétikus megoldásokat.

Öntözőrendszerek telepítése

Öntözőrendszerek telepítése

A folyton zöldellő, ápolt parkok, kertek kialakításához nélkülözhetetlen a megfelelő vízellátás. Öntözőrendszereinket mindig az adott terület, és növényzet igényeinek megfelelően alakítjuk ki. Szökőkutak és párásítók elhelyezésével tesszük még kellemesebbé a környezetet.

Növénytelepítés

Növénytelepítés

Kertészmérnök kollégáink gondos tervezése alapján, az adott terület adottságainak megfelelő növénytársításokkal, fákkal, cserjékkel és virágfelületekkel alakítjuk ki a parkok, kertek, közterületek fenntartható, könnyen gondozható, esztétikus élő felületeit.

Gyepesítés

Gyepesítés

Akár gyepszőnyeg telepítéséről, akár fűmagvetésről van szó, kollégáink szakszerűen alakítják ki az adott terület speciális igényeinek megfelelő pázsitot. A fenntarthatóság jegyében javasoljuk a rövidre nyírt gyep mellett a vadvirágokból álló méhlegelők szigetszerű telepítését is.

Kerti bútorok

Kerti bútorok

A kertek, közterek teljes körű kialakításához és kényelméhez hozzátartoznak a berendezési eszközök is. A padok, székek, hulladékgyűjtők mellett a pavilonok, kerékpártárolók, ivókutak mind azt szolgálják, hogy a terület még vonzóbb helyszíne legyen a környékbeliek kikapcsolódásának.

Kerítések telepítése

Kerítések telepítése

A kert körülzárása, vagy forgalmas úttól való leválasztása: a célnak és a terület stílusának megfelelően különböző típusú kerítések telepítését javasoljuk, melyek akár díszítenek is. A klasszikus, elemes fémkerítések és dróthálós megoldások mellett egyre népszerűbbek a modern gabion falak is.

Galéria

Kapcsolódó referenciák

Várkert Bazár – Neoreneszánsz kert és Öntőház udvar visszaállítása

Várkert Bazár – Neoreneszánsz kert és Öntőház udvar visszaállítása

A tervezés során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a nagy történelmi múlttal rendelkező kertet az eredeti állapotába állítsák vissza.

Balance Hall Irodaház – Komplett zöldfelületi kialakítás

Balance Hall Irodaház – Komplett zöldfelületi kialakítás

Újonnan épített irodaház komplett zöldfelületi kialakítása. Intenzív tetőkertek építése, környezet parkosítása, melyek mind hozzájárulnak a produktív munkavégzéshez.

Népfürdő utcai udvarok felújítása – Játszóterek, nívós parkok kialakítása a korábbi leromlott környezet felújításával

Népfürdő utcai udvarok felújítása – Játszóterek, nívós parkok kialakítása a korábbi leromlott környezet felújításával

Az elhanyagolt lakótelepi környezet már a múlté. Minden egyes udvar más-más funkciót kapott, a minél szélesebb körű igények kielégítésére.

Kapcsolódó hírek

Nagyszabású park- és kertépítés Kistarcsán

Nagyszabású park- és kertépítés Kistarcsán

A 2021-ben készült ICU Group épületgépészeti és szanitertechnikai bemutatóterme és raktárközpontja körül parképítési munkát végeztünk április és május folyamán. A kistarcsai Ferenczi Épületgépészet Logisztikai Központ főépületéhez tartozó több mint 2.000 m²-es területet füvesítettük és ültettük...

Sikeresen teljesítettük a Vizafogó-projektet

Sikeresen teljesítettük a Vizafogó-projektet

Az eredeti tervnek megfelelően 2021 őszén befejeződött a Vizafogó Park kivitelezése, melyet fővállalkozóként a Parkfenntartó Kft. a DeerGarden Kft. közreműködésével végzett a XIII. kerületi önkormányzat megbízásából.A 9300 m2-es területen végzett 550 millió forintos beruházás kivitelezéséről...

Kapcsolat

Keresse bizalommal szakértő kollégáinkat építési és fenntartási munkákra vonatkozó kérdéseivel és árajánlatkérésével, vagy a gondozott területekhez kapcsolódó észrevételeivel.