Parképítés

Parképítés és parkfelújítás: tervektől a megvalósításig

A szakszerű parképítés és parkfelújítás az egyik fő pillére a nagyvárosok környezettudatos és egyben emberközpontú megújításának. Célunk egy olyan környezet megteremtése, amely minden korosztálynak feltöltődést nyújt. 25 éves szakmai tapasztalatunknak és elhivatottságunknak köszönhetően a főváros számos kerületében és Budapest határán túl is több ezer városlakó környezetét tettük zöldebbé.

Parkfelújító és építő munkánk minőségéért tapasztalt mérnökök és magasan képzett kollégák felelnek. Vállalati értékeink között első helyen szerepel a minőség és a transzparencia, ugyanakkor ügyelünk a költséghatékonyságra is.

Függetlenül attól, hogy önkormányzati vagy lakossági megbízást kapunk, a határidők szigorú betartása mellett garantáljuk a minőség fenntartását. Ezt a magas színvonalat beszállítói hálózatunk is támogatja, mely nívós gyártókból áll.

Elkötelezettek vagyunk a környezet és élővilág védelme mellett, így parkfelújítás és építés során eszközparkunk és munkamódszereink megválasztásánál ezeket a szempontokat is figyelembe vesszük.

Parképítés szolgáltatásunk előnyei

Gazdaságosság

Költséghatékony megoldásokkal dolgozunk.

Pontosság

A megállapodás határidejéhez tartjuk magunkat.

Garancia

Az elkészült munkánk minőségéért felelősséget vállalunk.

Fenntarthatóság

Törekszünk a természetet és az élővilág védelmére.

Kompetenciák

Bontás, munkaterület előkészítése

Bontás, munkaterület előkészítése

A parképítés vagy parkfelújítás első lépése a szakszerű bontás, amely során eltávolítjuk a burkolatokat és a helyszínen található térelemeket, majd a hulladékot elszállítjuk, és a megfelelő módon kezeljük.

Tereprendezés

Tereprendezés

Parkot építeni, fákat és zöldnövényeket, virágokat telepíteni csak tökéletesen rendezett, megtisztított, termőfölddel gazdagon feltöltött alapra lehet. Gépparkunk és szakképzett kollégáink alakítják ki a kiváló terepet parkjaink számára.

Térburkolás

Térburkolás

Tervezőink javaslata alapján, megbízóinkkal közösen választjuk ki a terület arculatához leginkább illeszkedő burkolatokat. A természetes faburkolatoktól a kavicsfelületeken át a legmodernebb burkolat rendszerekig javasolunk tartós és esztétikus megoldásokat.

Öntözőrendszerek telepítése

Öntözőrendszerek telepítése

A folyton zöldellő, ápolt parkok, kertek kialakításához nélkülözhetetlen a megfelelő vízellátás. Öntözőrendszereinket mindig az adott terület és növényzet igényeinek megfelelően alakítjuk ki. Szökőkutak és párásítók elhelyezésével tesszük még kellemesebbé a környezetet.

Növénytelepítés

Növénytelepítés

Kertészmérnök kollégáink gondos tervezése alapján, az adott terület adottságainak megfelelő növénytársításokkal, fákkal, cserjékkel és virágfelületekkel alakítjuk ki a parkok, kertek, közterületek fenntartható, könnyen gondozható, esztétikus élő felületeit.

Gyepesítés

Gyepesítés

Akár gyepszőnyeg telepítéséről, akár fűmagvetésről van szó, kollégáink szakszerűen alakítják ki az adott terület speciális igényeinek megfelelő pázsitot. A fenntarthatóság jegyében javasoljuk a rövidre nyírt gyep mellett a vadvirágokból álló méhlegelők szigetszerű telepítését is.

Parkbútorok

Parkbútorok

A parkok, közterek teljes körű kialakításához és kényelméhez hozzátartoznak a berendezési eszközök is. A padok, székek, hulladékgyűjtők mellett a pavilonok, kerékpártárolók, ivókutak mind azt szolgálják, hogy a terület még vonzóbb helyszíne legyen a környékbeliek kikapcsolódásának.

Parki fitness eszközök

Parki fitness eszközök

A kültéri sport egyre nagyobb tömegeket mozgat meg, a fiataloktól az idősebb korosztályig számtalan rajongója van a parkokban elhelyezett fitness eszközöknek. A legjobb gyártók kiváló minőségű eszközeivel és alapanyagaiból, maximális biztonságra törekedve alakítjuk ki a street workout parkokat.

Kerítések telepítése

Kerítések telepítése

Játszóterek, kutyafuttatók körülzárása, vagy a park forgalmas úttól való leválasztása: a célnak és a terület stílusának megfelelően különböző típusú kerítések telepítését javasoljuk, melyek akár díszítenek is. A klasszikus, elemes fémkerítések és dróthálós megoldások mellett egyre népszerűbbek a modern gabion falak is.

Galéria

Kapcsolódó referenciák

Rákos-patak környezete – Park kialakítás, környezetrendezés

Rákos-patak környezete – Park kialakítás, környezetrendezés

Aszfaltos kerékpárút építése, térköves sétány kialakítása, gumiburkolatos futópályák létrehozása. Mindezek mellett komplett közvilágítás kiépítése, kutyafuttató, játszótér és fitnesz területek kialakítása, utóbbi kettő gumiburkolattal ellátva.

Dagály Sétány – Komplex kialakítás

Dagály Sétány – Komplex kialakítás

A 2017-es Vizes Világbajnokságra elkészült sétány hatalmas méreteivel jelentős beruházásnak számított budapesti viszonylatban is. Méltó eseménynek méltó sétányt alkottunk, amely a továbbiakban Budapest lakóit szolgálja!

Nemzeti Múzeum kertje

Nemzeti Múzeum kertje

A park felújítása több szempontból is kihívásnak bizonyult, jelentőségteljes történelmi múltja és kulturális vonatkozása miatt. A munkálatok befejezését követően, a park ismét a hozzá méltó módon virágba borult.

Várkert Bazár – Neoreneszánsz kert és Öntőház udvar visszaállítása

Várkert Bazár – Neoreneszánsz kert és Öntőház udvar visszaállítása

A tervezés során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a nagy történelmi múlttal rendelkező kertet az eredeti állapotába állítsák vissza.

Csertő park – Klasszikus lakótelepi környezet rendezése, rehabilitációja

Csertő park – Klasszikus lakótelepi környezet rendezése, rehabilitációja

A meglévő, idejétmúlt parkelemek elbontása, és a modern arculat kialakítása teljesen megújította a lakókörnyezetet.

Pillangó Park – Hat hektáros terület komplex rehabilitációja

Pillangó Park – Hat hektáros terület komplex rehabilitációja

Ezer négyzetméteren biodiverz felület került kialakításra, a meglévő, kiöregedett fák pótlását előkészítve több száz fa lett ültetve, 20 ezer növény elültetésével és annak fenntartásával, automata öntözőrendszerrel gazdagodott a park.

Gyöngyösi sétány – Teljes, átfogó felújítás

Gyöngyösi sétány – Teljes, átfogó felújítás

A Gyöngyösi lakótelep közepén elhelyezkedő sétány 2016-os évben teljes felújításra került. A régi térkőburkolatot újra cseréltük, új növényágyások kerültek kialakításra és a gyepfelületek is teljesen megújultak.

Kassák lakótelep – komplex megújítási projekt

Kassák lakótelep – komplex megújítási projekt

Az építési munka során egyes területek meglévő funkcióit az igényeknek megfelelően átalakítottuk, a jól működő területeket pedig felújítottuk.

Vizafogó projekt – a XIII. kerületi park teljes átépítése

Vizafogó projekt – a XIII. kerületi park teljes átépítése

2021-es évünk legnagyobb projektje a XIII. kerületi Vizafogó park teljes átépítése, kivitelezőként.

Debreceni park – teljeskörű parkfelújítás

Debreceni park – teljeskörű parkfelújítás

Nagyszabású parkfelújítási munkálatokat végeztünk a XIII. kerületben 2022 április és augusztus között.

Vizafogó park környékének felújítása

Vizafogó park környékének felújítása

A Vizafogó park szomszédságában megtalálható udvaros házak környezetének felújításával foglalkoztunk 2022 nyarán.

Kapcsolódó hírek

Vizafogó Park – Budapest új, fenntartható oázisa

Vizafogó Park – Budapest új, fenntartható oázisa

Közel egy hektáros területen alakít ki az elkövetkező hónapokban modern ökoparkot a Klímabarát Díjas XIII. Kerületi Önkormányzat, a beruházás megvalósításában társaságunk is aktívan közreműködik. A klímavédelem és fenntarthatóság jegyében megtervezett közpark az Árpád híd szomszédságában, az...

Kapcsolat

Keresse bizalommal szakértő kollégáinkat építési és fenntartási munkákra vonatkozó kérdéseivel és árajánlatkérésével, vagy a gondozott területekhez kapcsolódó észrevételeivel.