Cégünk

Évtizedek óta a városi lakosság szolgálatában

Társaságunkat 1997-ben alapította meg leányvállalataként a korábbi tulajdonos, Főkert Zrt. A Parkfenntartó Kertészeti és Szolgáltató Kft. az elmúlt évek során több átszervezésen esett át, és napjainkra meghatározó szereplő lett a zöldterület-fenntartás piacán.

Évről évre azon dolgozunk, hogy városunk, és szűkebb környezetünk folyamatosan zöldebbé váljon, és a modernizáció mellett az adott terület klasszikus értékeit is megőrizzük.

Tevékenységi köreink

A tevékenységünk egyik része útvonalak, különböző középületek körül lévő ingatlanok, építmények (hidak le- és feljárói, autópályák városi, bevezető szakaszai, felüljárók csatlakozó területei), parkok, közterületek, rekreációs erdők kaszálására terjed ki. Ezeken felül zöldfelületek növény ápolását végezzük, amibe beletartozik évelő és cserjeágyak kapálása, gyomlálása közterületeken lévő planténerek, kandeláberek és szabad ágyások gépi öntözése, utak mentén telepített sövények nyírása, kavicsos felületű utak sarabolása, fasorok fatányér gondozása és öntözése, parkokban, közterületeken keletkezett hulladék takarítása.

Fenntartási és javítási munkálatainkat elsősorban a XIII. és XIV. kerületben végezzük közparkokban és játszótereken. Munkánkat ajánlatkérés majd megrendelés után végezzük el. Feladataink közé tartozik a meghibásodott eszközök javítása és felújítása. ezen felül igen sokrétűek a napi munkánk: a kapuk kilincsének cseréjén át a elszakadt ajtók visszahegesztésig, a kerítések újrafestéséig tart. Játszótéren az összes eszköz javítása, rendszeres karbantartása és felújítása tartozik feladataink közé, parkokban új nyomvonalon járdák kiépítése és felújítása. A köztéri padok székek és hulladék gyűjtök telepítése a régiek rongálások utáni javítása és rendszeres időközönkénti felújításuk. Feladataink közé tartozik még a XIII. kerületi óvodák udvarain található eszközök karbantartása és egyedi megrendelések alapján történő felújítások elvégzése. A szakipar szabad kapacitása alatt külső felkérésekben egyéb munkákat is elvállal, mint vasszerkezetű szemetes tárolók teljeskörű kiépítését.

A munkákat kb. 6 millió m² munkaterületen végezzük.

Proaktív közreműködés önkormányzati projektekben

Fenntartási munkáink vállalkozási keretszerződés alapján zajlanak amely meghatározza az egyes zöldfelületek fenntartási feladatait. Feladatainkat a Megrendelő által elkészített megrendelés alapján, amely elektronikus üzenet is lehet, kezdjük el. Dolgozóink a feladataikat a kerületvezető vezetésével, magas szakmai színvonalon és korszerű gépparkkal teljesítik.

Faápolási és más alkalmi feladatainkra az önkormányzat lakossági bejelentés alapján, vagy saját műszaki ellenőre által célzott beavatkozásokra kér árajánlatot. A beavatkozások mértékét az önkormányzat műszaki ellenőre és a területi vezető szemrevételezése után állapítják meg. Az elfogadás után a területi vezető a munkavégző beosztottak számára a fákat kijelöli és ezek alapján a beavatkozást a faápolók elvégzik.

Alkalmazott minőségirányítási rendszerek

Cégünknél az elmúlt évek során bevezetésre került az MSZ EN ISO 9001:2015, az MSZ EN ISO 14001:2015 és az MSZ ISO 45001:2018* szabvány szerinti irányítási rendszer, melyekre vállalatunk a TAM CERT auditja alapján 2020-ban is megszerezte a szükséges tanúsítványt.

Az irányítási rendszerek érvényességi területe: park- és fasorfenntartás, rekonstrukció, park-, játszótér-, automata öntözőhálózat építés (játszótér kihelyezés), kapcsolódó tervezési és mélyépítési tevékenység,  parki felszerelések szervizelése.

Logo

Kapcsolat

Keresse bizalommal szakértő kollégáinkat építési és fenntartási munkákra vonatkozó kérdéseivel és árajánlat kérésével, vagy a gondozott területekhez kapcsolódó észrevételeivel.