Játszótér építés

A felszabadult játék és mozgás helyszíne

Mindig örömteli kihívás, egyben azonban felelősségteljes és számos szigorú szabály betartását megkövetelő feladat a játszótér építés. Kialakításának három alappillére a szórakoztatás, a fejlesztés és a maximális biztonság.

Nevetés, közösség, játék, egészséges testmozgás, relaxált szülők – a játszótér szó a többség számára ezt jelenti. Számunkra ezen felül a biztonság, az egyszerű üzemeltetés és a sokszínű igények kiszolgálása is kulcsfontosságú.

Játékok mindenkinek

Befogadó (inkluzív) játszótereket építünk. Minden korosztályt lefedő, ép és fogyatékos gyermekek által egyaránt könnyen használható, szórakoztatva fejlesztő játékok jól összeválogatott koncepcióját ajánljuk megrendelőinknek. Mindig egyedileg mérjük fel az igényeket, és a környezethez alakítjuk a játszótér tematikáját. Akadálymentes, árnyékolt, a kísérők kényelmét is biztosító, átgondolt tereket alakítunk ki.

Játszótér építés – fókuszban a biztonság

Munkánknak ezt a szegmensét a legszigorúbb EU-s és hazai előírások szabályozzák. Minden esetben tanúsítvány igazolja ezek betartását. Prémium játékokkal és eszközökkel dolgozunk, amelyek amellett, hogy lefedik a speciális igényeket, maximálisan biztonságosak is. A játszóterek kialakítása, az esésbiztos burkolatok, a körbekerített, éjszakára zárható területek mind a gyermekek felhőtlen, és egészséges szórakozását biztosítják.

Játszóterek előnyei

Speciális igények esetére is

Prémium játékok

Egészséges és felhőtlen szórakozás

Biztonság

A környezetbe illeszkedő kialakítás

Harmónia

Könnyű kezelhetőség, környezetbarát kialakítás

Fenntarthatóság

Kompetenciák

Bontás, munkaterület előkészítése

Bontás, munkaterület előkészítése

A játszótér kialakításának első lépése a szakszerű bontás, amely során eltávolítjuk a burkolatokat és a helyszínen található térelemeket, majd a hulladékot elszállítjuk, és a megfelelő módon kezeljük.

Tereprendezés

Tereprendezés

Játszóteret építeni, játékokat és egyéb térelemeket telepíteni csak tökéletesen rendezett, megtisztított, sík és kiegyenlített felületre lehet. Gépparkunk és szakképzett kollégáink professzionális munkája garantálja a stabil alapot játszótereink számára.

Térburkolás

Térburkolás

A játszóterek burkolata speciális igényeket szolgál ki: a fő szempont az esztétikumot is megelőzve a biztonság. Az esésbiztos, rugalmas felületek garantálják a gyermekek biztonságát a legfelszabadultabb játék közben is.

Növénytelepítés

Növénytelepítés

Kertészmérnök kollégáink gondos tervezése alapján, a gyerekek biztonságának megfelelő, a környezettel harmonizáló növénytársításokkal, fákkal, cserjékkel és virágfelületekkel alakítjuk ki a játszóterek könnyen gondozható, esztétikus élő felületeit.

Gyepesítés

Gyepesítés

Akár gyepszőnyeg telepítéséről, akár fűmagvetésről van szó, kollégáink szakszerűen alakítják ki az adott terület speciális igényeinek megfelelő pázsitot. A fenntarthatóság jegyében javasoljuk a rövidre nyírt gyep mellett a vadvirágokból álló méhlegelők szigetszerű telepítését is.

Parkbútorok

Parkbútorok

A játszóterek teljes körű kialakításához és kényelméhez hozzátartoznak a berendezési eszközök is. A padok, székek, hulladékgyűjtők mellett a pavilonok, kerékpártárolók, ivókutak mind azt szolgálják, hogy a terület még vonzóbb legyen a gyerekek mellett az őket kísérő szülők, felnőttek számára is.

Játszótéri eszközök

Játszótéri eszközök

A biztonságos és minden jogszabálynak megfelelő, rendszeresen karbantartott játékok mellett a kiegészítő eszközök kihelyezésére is nagy hangsúlyt fektetünk. Az esésvédők, biztonságos felületek kialakítása során is a legprofesszionálisabb eszközöket építjük be játszótereinkbe.

Kerítések telepítése

Kerítések telepítése

Játszótér építés során a nappal gyermekbiztos, éjszakára zárható kerítések telepítését javasoljuk, hiszen ez egy plusz védelmet jelent mind a napközbeni játék során, továbbá könnyebbséget az üzemeltetésben, takarításban. Így esélyt sem adunk annak, hogy cigarettacsikkek, üvegek kerüljenek a gyermekek környezetébe.

Játszótér építés szakmai szemmel

Igazi kihívás, és emellett mindig nagyon hálás feladat, mely során szakembereink minden korosztályt és speciális igényt figyelembe véve válogatják össze a legmegfelelőbb játékokat. Illeszkedve a környezethez, átgondolva a felületek árnyékolását, és betartva minden szükséges biztonsági és kényelmi követelményt. Azért, hogy a játék mindig örömteli legyen!

Kapcsolódó referenciák

Faludi játszótér – Játszótér, sporteszközök, kutyafuttató és teljeskörű park kialakítás

Rákos-patak környezete – Park kialakítás, környezetrendezés

Pillangó Park – Hat hektáros terület komplex rehabilitációja

Népfürdő utcai udvarok felújítása – Játszóterek, nívós parkok kialakítása a korábbi leromlott környezet felújításával

Bessenyei – Tutaj utcák által határolt parkok – Játszótér és fitnesspark kialakítása az összes korosztály számára

Hírek

Logo

Kapcsolat

Keresse bizalommal szakértő kollégáinkat építési és fenntartási munkákra vonatkozó kérdéseivel és árajánlat kérésével, vagy a gondozott területekhez kapcsolódó észrevételeivel.