Kassák lakótelep – komplex megújítási projekt

Kassák lakótelep

Budapest XIII. kerület, Angyalföldi út – Kassák Lajos u. – Apály u. – Róbert Károly körút

A kerület egy kiterjedt lakótelepi környezete, mely a szokásos lehangoló állapotokat mutatta. Ezt elégelte meg a kerület vezetése és komplex megújítási programot dolgozott ki. Az egyes területek meglévő funkcióit alakítottuk át az igényeknek megfelelően, illetve a jól működő területeket pedig felújítottuk.

A közvilágítás fejlesztése mellett új burkolatok, kerítések, rengeteg növény telepítése és új parkbútorok kihelyezése is megvalósult.

Jól kihasználható terek a közösség számára

Funkcionalitás

Egészséges és felhőtlen szórakozás

Biztonság

Speciális igények esetére is

Prémium játékok

Könnyű kezelhetőség, környezetbarát kialakítás

Fenntarthatóság

Angyalföldi úti játszótér

Egy régóta meglévő kis játszótér felújítása, új játszóvár kihelyezése, a homokozó felújítása, padok kihelyezése, ivókút korszerűsítése és növények telepítése jelentette a projektelem műszaki tartalmát.

Angyalföldi úti focipálya

A régi vaskerítéses, aszfaltos „dühöngő” helyett új kerítéssel rendelkező pálya épült. Nem csak maga a pálya, de környezete is új köntöst kapott. Padok, székek kihelyezése, ivókút telepítése és változatos növényállomány ültetésével megfiatalodott a sportpálya környezete.

Kassák Lajos utca 80. melletti kutyafuttató

Az egykori felhagyott gazos grund helyén, most egy új, kerítéssel körbevett kutyafuttató épült. Növénysávokkal körbevett térkőburkolaton lehet megközelíteni a bejáratot. A futtató területén fákat is telepítettünk.

Kassák Lajos zöldsáv

Ez a terület egy hosszanti csík, amit a kerékpárút és egy sétány szel ketté. A sétány két oldalán újabb térkőburkolatos kapcsolatok, számos növényfolt kialakítása, padok és székek kihelyezése segítségével újult meg a terület. Ahol nagyobb terület található, ott még ping-pong asztalokat is telepítettünk.

Apály utcai kutyafuttató

A lakótelep déli végét lezáró kutyafuttató környezete is megújításra került. Igaz, a kutyafuttató mérete valamelyest csökkent, de új térkőburkolatot kapott, valamint a kétoldali megközelíthetőség biztosítására új kaput is telepítettünk. Körben cserjesávval és a terület keleti végén pihenőpark kialakítása, növényágyásokkal. A kutyafuttató és a pihenő park területe is új ivókutakat kapott.

Régi játszótér újragondolása pihenő parkká

A sávházak közé ékelődött kis terület, ami az Apály utcai kutyafuttató északi végében helyezkedik el, már régóta elhagyott. Most teljesen megújult, de új funkciót is kapott. A házak által védett terület ideális a pihenésre. Korábban probléma volt a területen megálló csapadékvíz is, így azt érdekes vonalvezetésű, felszíni, kavicsos szikkasztókkal oldottuk meg. A burkolatok részint térkővel, részben szórt burkolattal kerültek kialakításra. Így a színek és anyaghasználat is változatos. A kanyargós tipegőkövek és a közé ültetett fák pedig kicsit romantikus hangulatot teremtenek.

Kapcsolódó szolgáltatások

Játszótér építés

Vizes rendszerek telepítése

Parképítés

Logo

Kapcsolat

Keresse bizalommal szakértő kollégáinkat építési és fenntartási munkákra vonatkozó kérdéseivel és árajánlat kérésével, vagy a gondozott területekhez kapcsolódó észrevételeivel.