Pillangó Park – Hat hektáros terület komplex rehabilitációja

Pillangó Park

Budapest XIV. kerület, Fogarasi – Róna – Kerepesi utcák által határolt terület

A Fogarasi – Róna – Kerepesi utcák által határolt közel 6 hektáros terület teljes rehabilitációjának tervezése már 2016-ban elkezdődött, az alapos tervezési időszak után 2018 nyarán elindult a kivitelezés.

Ezer négyzetméteren biodiverz felület került kialakításra, a meglévő, kiöregedett fák pótlását előkészítve több száz fa lett ültetve, 20 ezer növény elültetésével és annak fenntartásával, automata öntözőrendszerrel gazdagodott a park.

parkfenntartó pillangó park galéria

Jól kihasználható terek a közösség számára

Funkcionalitás

Speciális igények esetére is

Prémium játékok

Lélegzővé tesszük a városokat

Egészség

Könnyű kezelhetőség, környezetbarát kialakítás

Fenntarthatóság

A park minden területe megújult, a meglévő játszótér átalakításon, korszerűsítésen és bővítésen esett át, ahol kihelyezésre került több speciális fejlesztő játék is. Esés- és ütéscsillapító, színes öntött gumi és mulcs védi a gyermekeket. A töredezett aszfalt focipálya új öntött gumiburkolatot kapott esővíz levezető rendszerrel, kiegészítve kosárlabda hálóval és focikapuval. A sétányok területére eső fák védelmében a törzseknél vízáteresztő terraway burkolat van, mely nem akadályozza a fák növekedését, de stabilizált felületet ad. Sétányok felújítása, csapások megszüntetése, új City kombi típusú térköves sétányok kialakítása mellett, helyett kapott egy 500 m-es színes öntött gumi futókör is. A petanque játék kedvelői is hódolhatnak kedvenc játékuknak, egy új pálya kialakítását követően. Budapest eddigi 2 legnagyobb kutyafuttatóját hoztuk létre, ahol a kutyáknak is van lehetőségük a 3 személyes ivókútból inni. A közvilágítás fejlesztésével, konténeres mosdóhelyiség és rendészeti konténer kialakításával, kutyapiszok gyűjtők és szemetesek kihelyezésével biztonságosabbá és kulturáltabbá vált a park. A kényelmet szolgálják az újonnan kihelyezett utcabútorok, padok és lócák. A park egy részén új parkoló lett a megfelelő vízelvezetési rendszer kialakításával, ezzel is biztonságosabbá téve a parki közlekedést.

Kapcsolat

Keresse bizalommal szakértő kollégáinkat építési és fenntartási munkákra vonatkozó kérdéseivel és árajánlatkérésével, vagy a gondozott területekhez kapcsolódó észrevételeivel.