Várkert Bazár – Neoreneszánsz kert és Öntőház udvar visszaállítása

Várkert Bazár – Neoreneszánsz kert és Öntőház udvar visszaállítása

Budapest, Budai Várnegyed

A Várkert Bazár „kertjének” két leghangsúlyosabb eleme a Neoreneszánsz kert és az Öntőház udvar. Ezek kialakítása presztízsmunkáink közé tartozik, hiszen Budapest egyik legpompásabb épületét díszítik.

A tervezés során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy lehetőség szerint az eredeti állapotában állítsák vissza ezt a nagy történelmi múlttal rendelkező kertet.

parkfenntartó kertépítés várkert bazár

Jól kihasználható terek a közösség számára

Funkcionalitás

Ízléses és harmonikus kivitelezés

Esztétikum

Könnyű kezelhetőség, környezetbarát kialakítás

Fenntarthatóság

Négy évszakban díszítő növények

Átgondolt kialakítás

A Neoreneszánsz kert két, párhuzamosan futó sétaút és egy azokat összekötő Terraway burkolattal ellátott rámpa által járható körbe. A stabilizált murva, illetve bazaltbeton utakat korhű kialakítású, kavicsos beton folyóka kíséri.A tervezett növények elrendezése, illetve az alkalmazott fajták szintén a korabeli kertet idézik.Az Öntőház udvar némiképp modernebb külsőt kapott, egyedi gyártású kőburkolatával és bazaltbeton útjaival. Ennek az udvarrésznek markáns pontjai gyep, cserje és évelő felületek, melyek megtörik a szürke térkő burkolat homogenitását.Mindkét kert esetében elmondható, hogy a tervezők a lehető legtöbb funkció elhelyezésére törekedtek, hogy a közel harminc évig üresen álló kert minél többféle szórakozási, pihenési lehetőséget nyújtson a város polgárainak és az idelátogató turistáknak.

Kapcsolat

Keresse bizalommal szakértő kollégáinkat építési és fenntartási munkákra vonatkozó kérdéseivel és árajánlatkérésével, vagy a gondozott területekhez kapcsolódó észrevételeivel.