Parképítés

Zöld kertek a városi tájban

Az általunk alkotott parkok harmonikusan illeszkednek környezetükbe, és a természet üdeségével teszik élővé, lélegzővé a városokat. Élhető zöldterületeket építünk a környék lakosságának, és a beköltöző madaraknak, hasznos rovaroknak.

A szakszerű parképítés az egyik fő pillére a nagyvárosok környezettudatos és egyben emberközpontú megújításának. A fenntartható jövő érdekében nélkülözhetetlen az, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kapjanak a zöld felületek a városokban.

Parkokkal a közösségért

A parkok egyre inkább a kikapcsolódás, a relaxáció, a sport és a közösségi találkozások helyszínét jelentik a környék lakóinak. Célunk egy olyan környezet megteremtése, amely minden korosztálynak feltöltődést nyújt, akár az esti kocogásról, játékos kutyasétáltatásról, békés üldögélésről, vagy kellemes sétáról van szó. Parkjaink minden évszakban új színekkel és illatokkal adnak friss élményt az odalátogatóknak.

Parképítés a fenntartható jövőért

Parkjaink építésekor az esztétikum mellett alapvető szempont a fenntartható jövő tervezése. Ezt a szemléletünket tükrözik a biodiverzitás jegyében, szakszerűen kiválasztott növények, a felhasznált anyagok és a könnyű kezelhetőség egyaránt. Most alakítjuk ki gyermekeink életterét is, és szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a jövő városaiban harmonikus egységet alkothassanak az épületek, utak, az egyre növekvő, élő, zöld felületekkel.

Kiemelt tulajdonságok

Könnyű kezelhetőség, környezetbarát kialakítás

Fenntarthatóság

Jól kihasználható terek a közösség számára

Funkcionalitás

Ízléses és harmonikus kivitelezés

Esztétikum

Lélegzővé tesszük a városokat

Egészség

Kompetenciák

Bontás, munkaterület előkészítése

Bontás, munkaterület előkészítése

A park kialakításának első lépése a szakszerű bontás, amely során eltávolítjuk a burkolatokat és a helyszínen található térelemeket, majd a hulladékot elszállítjuk, és a megfelelő módon kezeljük.

Tereprendezés

Tereprendezés

Parkot építeni, fákat és zöldnövényeket, virágokat telepíteni csak tökéletesen rendezett, megtisztított, termőfölddel gazdagon feltöltött alapra lehet. Gépparkunk és szakképzett kollégáink alakítják ki a kiváló terepet parkjaink számára.

Térburkolás

Térburkolás

Tervezőink javaslata alapján, megbízóinkkal közösen választjuk ki a terület arculatához leginkább illeszkedő burkolatokat. A természetes faburkolatoktól a kavicsfelületeken át a legmodernebb burkolat rendszerekig javasolunk tartós és esztétikus megoldásokat.

Öntözőrendszerek telepítése

Öntözőrendszerek telepítése

A folyton zöldellő, ápolt parkok, kertek kialakításához nélkülözhetetlen a megfelelő vízellátás. Öntözőrendszereinket mindig az adott terület, és növényzet igényeinek megfelelően alakítjuk ki. Szökőkutak és párásítók elhelyezésével tesszük még kellemesebbé a környezetet.

Növénytelepítés

Növénytelepítés

Kertészmérnök kollégáink gondos tervezése alapján, az adott terület adottságainak megfelelő növénytársításokkal, fákkal, cserjékkel és virágfelületekkel alakítjuk ki a parkok, kertek, közterületek fenntartható, könnyen gondozható, esztétikus élő felületeit.

Gyepesítés

Gyepesítés

Akár gyepszőnyeg telepítéséről, akár fűmagvetésről van szó, kollégáink szakszerűen alakítják ki az adott terület speciális igényeinek megfelelő pázsitot. A fenntarthatóság jegyében javasoljuk a rövidre nyírt gyep mellett a vadvirágokból álló méhlegelők szigetszerű telepítését is.

Parkbútorok

Parkbútorok

A parkok, közterek teljes körű kialakításához és kényelméhez hozzátartoznak a berendezési eszközök is. A padok, székek, hulladékgyűjtők mellett a pavilonok, kerékpártárolók, ivókutak mind azt szolgálják, hogy a terület még vonzóbb helyszíne legyen a környékbeliek kikapcsolódásának.

Parki fitness eszközök

Parki fitness eszközök

A kültéri sport egyre nagyobb tömegeket mozgat meg, a fiataloktól az idősebb korosztályig számtalan rajongója van a parkokban elhelyezett fitness eszközöknek. A legjobb gyártók kiváló minőségű eszközeivel és alapanyagaiból, maximális biztonságra törekedve alakítjuk ki a street workout parkokat.

Kerítések telepítése

Kerítések telepítése

Játszóterek, kutyafuttatók körülzárása, vagy a park forgalmas úttól való leválasztása: a célnak és a terület stílusának megfelelően különböző típusú kerítések telepítését javasoljuk, melyek akár díszítenek is. A klasszikus, elemes fémkerítések és dróthálós megoldások mellett egyre népszerűbbek a modern gabion falak is.

Parképítés szakmai szemmel

Az egyik legkomplexebb feladattípus, mely több szakterület és számtalan szakember összehangolt tervezési és kivitelezési munkáját igényli. Az építési feladatoktól a műszaki elemek beépítésén át a kertészeti tevékenységekig számtalan területet felölelő, épp ezért komoly szervezést és logisztikát megkívánó projektekről van szó, melyek mindig új kihívásokkal állítják szembe csapatunkat. Talán ezért is szeretjük ennyire a parkok tervezését és építését.

Kapcsolódó referenciák

Faludi játszótér – Játszótér, sporteszközök, kutyafuttató és teljeskörű park kialakítás

Rákos-patak környezete – Park kialakítás, környezetrendezés

Dagály Sétány – Komplex kialakítás

Bessenyei – Tutaj utcák által határolt parkok – Játszótér és fitnesspark kialakítása az összes korosztály számára

Pillangó Park – Hat hektáros terület komplex rehabilitációja

Hírek

Logo

Kapcsolat

Keresse bizalommal szakértő kollégáinkat építési és fenntartási munkákra vonatkozó kérdéseivel és árajánlat kérésével, vagy a gondozott területekhez kapcsolódó észrevételeivel.