Növénygondozás

Szeretettel ápolunk minden ránk bízott növényt

Az általunk gondozott kertek, parkok, közterületek lelke a növényekben rejlik. Odafigyeléssel és gondosan ápoljuk őket, hiszen nem csak a városok számára, de minden élőnek létfontosságú a gazdag és egészséges növényvilág.

Szépségük mellett a növények jelentik az élet egyik fő forrását a bolygónk és fajunk számára. Óvjuk, védjük, becsüljük és gondozzuk őket, hiszen nélkülük sivataggá válna világunk. Minden egyes fa élete számít.

Szakértő gondoskodás

A ránk bízott zöldterületeken minden egyes növényt alaposan ismerünk, így a legmegfelelőbb módon gondoskodhatunk róluk. A városi környezet kiemelten megterhelő az érzékenyebb fajok számára, így a tudatos telepítés mellett folyamatosan figyelemmel kísérjük állapotukat. Szakembereink elhivatottan dolgoznak azon, hogy növényeink az urbanizált közeg ellenére, hosszú és egészséges életet élhessenek.

Ültetés és megújítás

Az új növények telepítése mindig hálás és felelősségteljes feladat, hiszen egy-egy fa, díszcserje vagy évelő virág hosszú évekre meghatározó lakója lesz az általunk gondozott kertnek, vagy parknak. Az egy- és kétnyári virágok pedig színpompájukkal és illatukkal varázsolják el az oda látogatókat. Mindig a környezet stílusának és adottságainak megfelelően válogatjuk össze az új növényeket, egyaránt törekedve a harmóniára és az ökológiai szempontok figyelembevételére.

Növénygondozás előnyei

Professzionálisan gondozott növényvilág

Szaktudás

Elkötelezett és profi szakembergárda

Elhivatottság

Ízléses és harmonikus növénytársítások

Esztétikum

Környezetbarát megoldások

Fenntarthatóság

Kompetenciák

Új fák, növények telepítése

Új fák, növények telepítése

Facsemeték, évelők, egynyári virágok: mindig hálás feladat új növényekkel gyarapítani a meglévő parkok, kertek állományát. Az ültetésnél az esztétikum mellett lényeges a talajtípus, a benapozottság és számtalan további tényező figyelembevétele.

Fiatal fák öntözése és tányérozása

Fiatal fák öntözése és tányérozása

A megfelelő méretű ültető gödör és talaj mellett facsemeték ültetésekor nélkülözhetetlen a tő körüli tányérozás, azaz egy mélyedés kialakítása is, amely a gyökérzethez vezeti az öntözővizet. A fiatal fákat tavasztól lombhullásig öntözzük.

Növényvédelem

Növényvédelem

Rovarkártevők, gombák, gyomok: rendszeres ápolással, odafigyeléssel, és a megfelelő növényvédő szerekkel megelőzzük, vagy gyorsan orvosoljuk a kellemetlen fertőzéseket. A növény állapotát a gyógyulást követően is nyomon követjük.

Gallyazás

Gallyazás

Városi környezetben az elhalt ágak eltávolításán túl is szükséges a fák formájának tudatos alakítása. Az épületek, vezetékek, elhaladó járművek számára biztonságos teret teremtünk űrszelvények kialakításával.

Ifjítás, visszavágás

Ifjítás, visszavágás

Az ifjítás az öreg fák erőteljes, sokszor drasztikusnak tűnő visszavágását jelenti, amely a látszat ellenére képes jelentősen megnövelni élettartamukat. A pusztuló részek eltávolítása a biztonság szempontjából is nélkülözhetetlen.

Kárelhárítás

Kárelhárítás

Viharkárok és más nagyobb sérülések esetén azonnali beavatkozás szükséges a balesetveszély elkerülésére. Ilyenkor szakembereink a lehető leggyorsabban intézkednek a helyszínen, majd elkészítik a szükséges dokumentációkat is.

Fakivágás

Fakivágás

A szükséges esetekben szakembereink a vonatkozó jogszabályok alapján, szakértői vizsgálatot követően, nyugalmi időszakban végzik a kivágási munkákat. Kizárólag elhalt, vagy menthetetlen, balesetveszélyes fákat vágunk ki.

Tuskómarás

Tuskómarás

A fakivágások után megmaradt, balesetveszélyesen kiálló tuskók felszíni részeit saját professzionális gépünkkel távolítjuk el. Ezt követően a terület akadály nélkül füvesíthető, vagy beültethető.

Növénygondozás szakmai szemmel

Ismét egy olyan feladat, amely nem engedi kollégáinkat megpihenni, a növénygondozás szinte egész éves, intenzív, azonban nagyon örömteli feladat. Az általunk gondozott közterületek és parkok növényei szépségükkel és egészségükkel sokszorosan meghálálják a szaktudást, odafigyelést és a rengeteg befektetett munkát. Munkatársaink ebben az esetben is gyakran a legnehezebb időjárási körülmények között dolgozva, professzionálisan látják el feladataikat.

Kapcsolódó referenciáink

Faludi játszótér – Játszótér, sporteszközök, kutyafuttató és teljeskörű park kialakítás

Rákos-patak környezete – Park kialakítás, környezetrendezés

Dagály Sétány – Komplex kialakítás

Hírek

Logo

Kapcsolat

Keresse bizalommal szakértő kollégáinkat építési és fenntartási munkákra vonatkozó kérdéseivel és árajánlat kérésével, vagy a gondozott területekhez kapcsolódó észrevételeivel.