XIV. kerületi Pillangó park parkfenntartási munkálatai

A ~70 000 m2-es park teljes fenntartását mi végezzük el önkormányzati megrendelésre. A Pillangó park a Kerepesi út, Fogarasi út és Róna utca által határolt területen helyezkedik el a Pillangó lakópark és a Bolgárkertész lakópark között.

Tavaszi és nyári parkfenntartási feladatok

Tavaszi feladataink közé tartozik a díszfüvek és évelő cserjék elszáradt részeinek visszavágása és metszése, az ágyások takarítása, valamint a pázsit gereblyézése. Ezen felül tavasszal megnyitjuk az öntözőrendszereket és az ivókutakat is a csepegtető öntözéses rendszer használatához.

A tavasztól őszig tartó nyári szezonban szintén sok feladatot látunk el a parkfenntartás keretein belül. A ~20 000 m2-es automata öntözővel ellátott gyepfelületet évente 2-3 alkalommal, míg a teljes parkot évente 6-7 alkalommal kaszáljuk, míg évente 1-2 alkalommal a ~10 000 m2-es biodiverz gyep kaszálását is elvégezzük.

Pillangó park

Automata öntözőrendszer

~25 500 m²-nyi területre telepített csepegtetéses öntözőrendszer

Köztisztaság

Az ~5600 m²-en elterülő kutyafuttatókat rendszeresen takarítjuk

Hatékonyság

~70 000 m²-es park teljes fenntartása

Biodiverzitás

A ~10 000 m²-nyi biodiverz gyep kaszálása

Rendszeres parkfenntartási munkálatok

További feladataink havonta a kapálás és gyomlálás, illetve havonta kétszer a játszóterek takarítása is. Heti egyszer ürítjük az ebürülék ládákat és takarítjuk az összesen ~5600 m2-en elterülő kutyafuttatókat, valamint heti háromszor ürítjük a szemétkosarakat és a tiszta és gondozott terület elérése érdekében összeszedjük a szemetet az egész park területén.

A ~5500 m2-nyi területen fekvő évelők és cserjék közé telepített öntözőrendszereket év közben karbantartjuk, hogy az évelők és a cserjék a csepegtetéses öntözés révén a megfelelő vízmennyiséghez jussanak. A fenntartás részét képezi még a sportpálya, a kerékpárút és a 690 m hosszú gumi borítású futópálya is.

Őszi és téli feladatok

A hideg hónapok szezonális munkálatai során megtörténik az őszi lombgyűjtés, az ivókutak és az öntözőrendszer elzárása és a téli síkosságmentesítés a járda felületein.

Az itt lakók számára felüdülés a közel 70 000 m2-nyi gondozott szabadidőpark, hiszen kikapcsolódást nyújt mind a gyermekek, mind a felnőttek, mind pedig a kutyások számára!

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolat

Keresse bizalommal szakértő kollégáinkat építési és fenntartási munkákra vonatkozó kérdéseivel és árajánlatkérésével, vagy a gondozott területekhez kapcsolódó észrevételeivel.