Közterület fenntartási eredményeink a XIII. kerület Gyöngyösi sétányon

A Gyöngyösi sétány kiemelt közlekedési csomópont közelében található, így a 2016-os megújulását követően sem feledkezünk meg az 1054 m2 területen keletkező rendszeres közterület fenntartási feladatokról. Munkánknak köszönhetően a sétány gondozott fasorral, díszkúttal, rendezett parki bútorokkal és minden évben ismétlődő egynyári, kétnyári és hagymás növény bemutatóval várja a látogatókat.

Rendszeres közterület fenntartási feladataink a sétányon

A terület kellemes hangulatát a szökőkút gondozásával, a parki eszközök karbantartásával, rendszeres szemétgyűjtéssel és elszállítással teremtjük meg. Az évelő és egynyári ágyások gyommentesítését kéthetente végezzük el, valamint évi négy alkalommal tápanyag utánpótlásra is sort kerítünk.

Kiemelt feladataink közé tartozik a Gyöngyösi úti, védelem alatt álló platánsor gondozása, mely során ifjítjuk, szükség esetén sebkezeljük és kártevő mentesítjük a fákat, amihez több kosaras gépjárművünket is igénybe vesszük.

Közterület fenntartási feladatainak évszakonként eltérőek, a naponta ismétlődő tételeken túl vannak ritkábban aktuális és szezonális munkák is - egész évben folyamatosan dolgozunk azért, hogy a XIII. kerület egyik ékköve lehessen a Gyöngyösi sétány.

Minden évben egynyári virágbemutató öltözteti díszbe a Gyöngyösi sétányt

A Gyöngyösi sétányon 2022-ben már 20. alkalommal megrendezett jubileumi egynyári virágbemutató évről évre egyre több látogatót vonz. A több mint 21 ezer tő egynyári virágot tartalmazó kompozícióval a XIII. kerületi Önkormányzat a Virágos Magyarország versenyre is benevezett.

Virágba borult a Gyöngyösi sétány

2023 tavasz óta öko játszótér is szolgálja az itt lakó gyerekek fejlődését

2023 nyarán megnyitotta kapuit a sétány öko játszótere, amely a régi közkedvelt játszótéri elemek megtartása mellett új eszközökkel és növényekkel bővült. Ezen felül helyet kaptak madárodúk és etetők, rovarhotelek, illetve egy mezítlábas ösvény és mászószikla is. A környezettudatra nevelés érdekében az elhelyezett növényekről információs táblákat is kihelyeztünk.

Az öko játszótéren telepítettünk:

219 cserjét

164 m2 gyepszőnyeget

982 talajtakaró növényt

453 évelő növényt

193 díszfüvet

21 hagymás növényt

Tekintse meg a Gyöngyösi sétányon folyó közterület fenntartási munka eredményét bemutató videónkat és galériánkat!

Logo

Kapcsolat

Keresse bizalommal szakértő kollégáinkat építési és fenntartási munkákra vonatkozó kérdéseivel és árajánlat kérésével, vagy a gondozott területekhez kapcsolódó észrevételeivel.