A hagyományos parkfenntartás sok olyan problémával küszködik, melyekre a modern technológia könnyen alkalmazható megoldásokat nyújt. Alig ellenőrizhető munkavégzés, lassú papírmunka és kommunikáció, és ez csak hatványozódik a város zöldítési trendek hatására. A QTA-val, melyet ExeLounge Kft. és a DeerGarden Kft. közösen fejleszt, mindez könnyedén megoldható és akár a legkisebb terektől a Városliget nagyságú parkokig jól alkalmazható a rendszer. De hogyan is működik?

A QTA térinformatika működése 5 egyszerű lépésben

  1. Az üzemeltető kolléga végrehajtja a fenntartási folyamatot, majd
  2. fényképet készít az elvégzett munkáról,
  3. feltölti a hely- és időbélyeggel ellátott képet a QTA rendszerbe, így
  4. a központban azonnal ellenőrizhetővé válik a folyamat, és
  5. akár egy gombnyomással készíthetőek heti és havi kimutatások.

 

A QTA térinformatika felépítése

A QTA térinformatika felépítése

Közterület fenntartási folyamatok a QTA-val

Zöldterületek ápolása

A rendszer tökéletesen alkalmazható zöldterületek ápolásának vezetésére. A park igényeihez igazítva előre ütemezhetőek a rendszeres gyakoriságú feladatok, mint a fűnyírás vagy a növénygondozás.

A QTA térinformatikai rendszerbe fényképet tölt fel az üzemeltető kolléga a munka elvégzése előtt és után is, így a rendszerben a folyamat könnyen ellenőrizhetővé válik. A központban a kolléga ellenőrzi, majd jóváhagyja a munkát, amelyet a rendszer eltárol és frissíti a térképes felületen az adott terület állapotát.

A QTA-ból egy gombnyomással kinyerhetőek kimutatások a területről vagy akár az üzemeltetőről is, napi, heti, havi és éves időintervallumokban. Ez nagyban segíti az elszámolások követhetőségét és előre becsülhetővé teszi az elvégzendő feladatok idő-, munkaerő- és anyagi költségeit is.

A QTA térinformatikai rendszer bemutatója

Illegális hulladék elszállítás

Az illegálisan elhelyezett hulladékok kezelése is az előzőhöz hasonlóan működik. Ilyen esetekben a bejelentéshez csatolt kép és megadható körülbelüli térfogat segítségével előre tervezhető, hogy mekkora jármű szükséges az elszállításhoz.

Az előbbieken kívül a QTA térinformatikai rendszer alkalmas még fiatal és koros fák, játszóterek, játszótéri eszközök, kutyapiszok- és hulladékgyűjtő ládák időszakos és rendszeres ápolásának, tisztításának és karbantartásának vezetésére is.

Ha Ön is szeretné átláthatóvá tenni a közterület fenntartást keressen minket bizalommal, a rendszer működésével kapcsolatos további információkat pedig a DeerGarden oldalán talál.