Az őszi és téli időszakban a parkokban és közterületeken felhalmozódó falevelek folyamatos problémát jelentenek a városlakók és fenntartók számára egyaránt. Ennek eredményeképpen ebben az időszakban jelentősen megnő a parkfenntartási munkáink közé tartozó lombgyűjtés és zöldhulladék elszállítás feladatokkal kapcsolatos megrendelések száma a parkok és fasorok területén. A hatékony munkavégzés érdekében gondosan szervezzük a feladatokat és az ehhez szükséges erőforrásokat, melyről bővebben olvashat cikkünkben.

A lombgyűjtés kihívásai a városokban

Ami az erdőben szép, az a városi környezetben kellemetlenséget okozhat. A fákról lehulló  levelek az ősz velejárói, azonban kezelés hiányában könnyen balesetveszélyessé válhatnak. A járdákon elterülő levelek az őszi nyirkos időjárás hatására csúszós felületet képeznek, ami veszélyessé teheti a közlekedést.

Az önkormányzatok a lombgyűjtés és zöldhulladék elszállítás terén felmerülő problémák kezelésére rendszeresen megbízzák cégünket, különösen a november és január közötti időszakban. A piaci igények növekedésére reagálva erőforrásainkat újraszervezzük és eszközparkunkat folyamatosan korszerűsítjük, ezzel biztosítva a feladatok hatékony és magas színvonalú ellátását.

Hatékony munkaszervezés a professzionális lombgyűjtés érdekében

A megrendelést követően csapataink a helyszínen halmokban gyűjtik a faleveleket, amelyek helyzete online, egy saját fejlesztésű térinformatikai rendszerben, a QTA-ban kerül rögzítésre az elszállítást végző sofőrök számára. Ezzel az egyedülálló technikai megoldással képesek vagyunk optimalizálni munkagépeink kapacitását, miközben megrendelőink számára transzparens képet adhatunk az elvégzett munkákról.

Begyűjtésre váró falevelek

A lombgyűjtés folyamatában elsődlegesen daruval ellátott KCR típusú teherautóinkat alkalmazzuk, amelyekkel napi szinten körülbelül 30 tonna zöldhulladékot gyűjtünk be. Az aktuális időszakban a teherautó flottánk 99%-a kizárólag lombgyűjtési műveletekre van kihasználva. A munkavégzés hatékonyságának további növelése érdekében idén egy modern lombszívót is bevetettünk, amely jelentős mértékben gazdagítja eszközparkunkat.

A szezon végére mintegy 2000 tonna lehullott falevelet gyűjtünk be, ezzel is kellemesebbé és biztonságosabbá téve a városi környezetet.

Fenntartható megoldások a zöldhulladék elszállításában

Cégünk a begyűjtést követően környezethatékony módon kezeli a zöldhulladék elszállítást Budapesten vagy annak környezetében. A faleveleket a megfelelő jogosultsággal rendelkező zöldhulladék lerakókba szállítjuk, ahol azok komposztálásra kerülnek. Az eljárást követően a komposzt visszakerül keletkezési helyére, ahol táplálja az adott területet.

Szakképzett munkatársaink szívesen segítenek, amennyiben lombgyűjtésre vagy zöldhulladék elszállításra van szüksége.

Kapcsolódó szolgáltatások