Legújabb cikkünkben betekintést nyerhet a Parkfenntartó Pillangó park területén végzett munkájába.

A Kerepesi út, Fogarasi út és Róna utca által határolt Pillangó park fenntartása a mi feladatunk. A 6,5 hektáron elterülő parkban egy játszótér és egy kutyafuttató is található, melyek takarítása és rendben tartása szintén a munkakörünk részét képezi.

Rendszeres parkfenntartás a Pillangó parkban

A Pillangó park területén havi rendszerességgel végzünk kapálást, gyomlálást, illetve a játszótér takarítását. Heti rendszerességgel takarítjuk a kutyafuttatót, valamint a tiszta és gondozott terület fenntartása érdekében heti háromszor a teljes park területén összeszedjük a szemetet és kiürítjük a szemétkosarakat.

A tisztaság fenntartása mellett a növények gondozására is kiemelt figyelmet fordítunk. A parkban található évelők és cserjék közé telepített öntözőrendszer rendszeres karbantartására is ügyelünk, hogy a növények minden időszakban megfelelő vízmennyiséghez jussanak.

Pillangó parki díszfüvek gondozása

Pillangó parki díszfüvek gondozása

Tavaszi parkfenntartási feladatok a Pillangó parkban

Metszés

A tavasz beköszöntével megkezdődött a növények frissítésének időszaka. Feladatunk a Pillangó parkban több mint 5.500 m²-en elterülő díszfüvek, cserjék és évelő ágyások metszése, az elszáradt részek eltávolítása. A cserje aljak kitakarítására az esztétika mellett a gombás betegségek elkerülése érdekében is nagy szükség van.

A metszés kifejezetten fontos és szükséges feladat a növények egészséges fejlődése érdekében. A tavasszal virágzó bokrokat a virágzást követően érdemes metszeni. A cserjék alakformáló metszése során ritkítjuk az összenőtt ágakat, illetve a cserjék ifjítására is sor kerül. A metszés elősegíti a növények fejlődését és növekedését, ezáltal dúsabb bokrokat kapunk.

Alakformáló metszés a Pillangó parkban

Alakformáló metszés a Pillangó parkban

Ágyások rendezése

Ezt követi az ágyások rendezése, a kapálási és gyomlálási feladatok. A gyomok amellett, hogy gondozatlan megjelenést eredményeznek, értékes tápanyagot és vizet vonnak el a növényektől. Az ágyások kapálása során nem csupán a gyomoktól szabadulunk meg, hanem a talajból való párolgást is csökkentjük, ezzel növelve a nedvesség megőrzését.

A keletkezett zöldhulladékok elszállítását pedig partner cégünk, a DeerGarden Kft. végzi.

A Csertő park területét is gondozzuk

Parkfenntartási munkálatok végzése a Csertő parkban

Parkfenntartási munkálatok végzése a Csertő parkban

 

A Pillangó park fenntartása mellett a Zuglói Civil Ház körüli Csertő park területén is elvégeztük a szükséges tavaszi munkálatokat. A Csertő park 2018-ban újult meg, a beruházás keretén belül növényeket ültettek, illetve új utcabútorokat, hulladékgyűjtőket és kerékpártárolókat helyeztek ki. A park zöld területére 6000 db cserjét, 18 fát és további évelő növényeket telepítettek.

A Civil Ház előtt található Csertő park a parkfenntartási munkálatok után

A Civil Ház előtt található Csertő park a parkfenntartási munkálatok után

 

A közterületek fenntartása komplex feladat, amely összehangolt csapat munkát igényel. A takarítási- és karbantartási feladatok mellett, gondos figyelmet fordítunk a zöldterületek gondozására is. A Csertő park területén található növényeket megmetszettük, illetve a növényágyás kapálására és kigyomlálására is sor került.