Büszkék vagyunk rá, hogy a Thurzó – Visegrádi – Ipoly – Hegedűs Gyula utcák által határolt Thurzó park építési projektje teljes mértékben elkészült és a tervezett menetrend szerint májusban átadásra került. A látványos és pihentető parkot máris megkedvelték a környékbeliek.

A parképítés során számos izgalmas vizes és párásító megoldást telepítettünk, amelyek nemcsak hasznosak az ott pihenők számára a nyári hónapokban, de látványelemként is gazdagítják a parkot. A különleges vizes megoldások mellett egyedi bútorok, illetve gondosan válogatott növények teszik a parkot még különlegesebbé.

A Thurzó park építési folyamatát bemutató cikksorozatunk utolsó részében részletesen beszámolunk a terület véglegesítéséről.

Automata öntözőrendszer mellett ivókutakat, párásító sziklákat, csobogókat is telepítettünk

A Thurzó park nemcsak új, hanem egyedi és előremutató zöld terület lett. A látogatók kényelmét 23 db változatos ülőalkalmatosság, 50 fm látszóbeton ülőfelület, pelenkázót is tartalmazó vizes blokkok, ivókút és palacktöltő, valamint 18 db kandeláber LED fényforrás szolgálja.

A biztonságot lamellás acélkerítés és 6 db térfigyelő kamera garantálja. A növények egészségét pedig automata öntözőrendszer biztosítja. Mivel korábban a területen közművesítés nélküli parkoló volt, kiépítettük a szolgáltatásokhoz szükséges villamos és vízhálózatot is, beleértve a szükséges aknákat és gépészetet.

Automata öntözőrendszer biztosítja a növények egészségét

Automata öntözőrendszer biztosítja a növények egészségét

 

Emellett a parkban számos különleges elem is helyet kapott, mint például egy víztakarékos acél csobogó, speciális technológiával megfúrt, vízporlasztó rendszerrel ellátott párásító sziklák, madáritató, tartós használatra felkészített fatörzs alagút a gyerekeknek, rajzfal, csocsóasztal és faszerkezetű óriáshinta. A bútorokat egyedi megrendelésünk alapján gyártotta le a beszállítónk.

Speciális párásító sziklák javítják a mikroklímát

Speciális párásító sziklák javítják a mikroklímát

 

A parkban kiépített ~1100 m² sétány 2/3 része vízáteresztő anyagú terraway és szórt burkolattal készült, ami tovább növeli a park fenntarthatóságát és környezetbarát jellegét.

A klímához és égövhöz illő, mégis különleges fák és cserjék telepítésével színesítjük a park faunáját

A Thurzó park építése során komoly figyelmet fordítottunk a növények és zöldfelületek kialakítására. Több mint 1000 m³ termőföldet szállítottunk a területre, hogy ideális környezetet biztosítsunk a növények számára. 1831 m² területen gyepszőnyeg került leterítésre, amelyet több 1000 tő díszfű és talajtakaró növény kísér. A parkban összesen 77 db fa található, közülük

  • 19 db kisebb törzsátmérőjű (18-20 cm),
  • 23 db vastagabb törzsátmérőjű (35-40 cm) és
  • 35 db 4-6 méter magas parkfa.

A fák között megtalálhatók a hagyományos fajták, mint a jávor, gyertyán, berkenye, hársfa és tűlevelű fenyő. Azonban különleges fák is helyet kaptak, mint a tulipánfa, szamócafa, japán naspolya és liliomfa.

Vízáteresztő anyagú terraway sétány, illetve kőburkolat és napozóágyak a parkban

Vízáteresztő anyagú terraway sétány, illetve kőburkolat és napozóágyak a parkban

 

A park területére telepítettünk továbbá 365 db nagyobb méretű és 2957 db kisebb méretű cserjét. Ezek közül 109 db látványos fajta, mint például a

  • füge,
  • gránátalma,
  • babérmeggy,
  • rododendron és
  • kivi.

Emellett 256 db örökzöld növényt is elültettünk, amelyek hozzájárulnak a park életteli és zöld jellegéhez. A park terve figyelembe vette a már meglévő természeti elemeket is, így megőriztük a Hegedűs Gyula utca felől található Leyland-ciprus fasort, amely tovább erősíti a park karakterét és vonzerejét.

Változatos növények színesítik a Thurzó park területét

Változatos növények színesítik a Thurzó park területét

Különleges minőségű zöld területek építése, a Parkfenntartó szolgáltatása

Széleskörű tapasztalattal és szaktudással rendelkezünk parképítés terén. Korábbi referenciáink, mint a Vizafogó park építése vagy a Debreceni park teljeskörű felújítása jól szemléltetik, hogy gondos munkával törekszünk olyan zöldterületek kialakítására a városok szívében, melyek az esztétikum mellett fenntartható és funkcionális térként szolgálnak a lakosságnak.

Cégünk teljes körű és alapos kivitelezőként valamennyi lépésben, a tervezéstől a telepítésig és a fenntartásig, magas színvonalú szolgáltatást nyújt. Munkánk során különös gondot fordítunk a részletekre és a minőségi kivitelezésre. Tapasztalt csapatunk és szakembereink elkötelezettek, hogy a parkok hosszú távon élvezhetőek és rendezettek maradjanak.

Kapcsolódó szolgáltatások