A 2021-ben készült ICU Group épületgépészeti és szanitertechnikai bemutatóterme és raktárközpontja körül parképítési munkát végeztünk április és május folyamán. A kistarcsai Ferenczi Épületgépészet Logisztikai Központ főépületéhez tartozó több mint 2.000 m²-es területet füvesítettük és ültettük be, illetve az első emeleti tetőkerten is telepítettünk évelőket.

Tereprendezési munkálatok

Elsőként tereprendezéssel foglalkoztunk az épület és a parkolók között. Itt 480 m³ friss termőföldet használtunk fel, hogy a növények számára megfelelő talajt tudjunk biztosítani. A növényágyásokat szegéllyel választottuk el 125 folyóméter hosszúságban a füvesített területektől.

Tereprendezés Kistarcsán

Tereprendezés Kistarcsán

 

Az épületet dísz murvával kerítettük körbe. Ez a 40 m²-nek megfelelő terület tökéletes tűzgátló réteget képez a növényzet és az épület között.

Növényültetés és telepítés

Friss gyepszőnyeg és egy fiatal fa

Friss gyepszőnyeg és egy fiatal fa

 

Elsőként több mint 15 db kis- és 11 db nagy méretű fát ültettük, illetve egy extra magas, körülbelül 5 méteres fenyőt is. Az 1.250 m² gyepszőnyeg telepítése előtt vakondhálót terítettünk el és indító műtrágyát jutattunk ki, a gyep védelme és a megfelelő tápanyag ellátása érdekében.

Megközelítőleg 3.000 db kisebb méretű növényt telepítettünk a területen: bokrokat, évelőket, talajtakarókat, díszfüveket és kúszócserjéket ültettünk el. A föld elfedésére és a csapadék jobb megtartására érdekében, mulcsot terítettünk a lágyszárú növények és cserjék közé, mely hozzávetőlegesen 850 m² területet fed le.

Fenyőkéreggel fedett ágyás

Fenyőkéreggel fedett ágyás

Tetőkert zöldítés

A tetőkert beültetése ritkán alkalmazott de fontos lépés ipari környezetben, hiszen ezzel további zöld területet nyerhetünk. A növényládákba több mint 250 évelőt ültettünk el, nagyjából 30 m²-nyi területen. A földet itt is fenyőkéreggel fedtük le, mivel itt még fontosabb a talaj nedvességének megtartása.

Beültetett növénykazetta a tetőkerten

Beültetett növénykazetta a tetőkerten

Kapcsolódó szolgáltatások