2022 augusztus 1-jén átadásra került a felújított Debreceni park, mely a XIII. kerületi Fivér utca – Fiastyúk utca – Nővér utca – Övezet utca által határolt terület. A nagy múltú park megújítását örömmel vállalta csapatunk.

A parkot 1973-ban ajándékozta Debrecen városa a XIII. kerületnek Budapest centenáriumára, és a partnervárosi kapcsolat révén ott is van Angyalföld nevű tér.

Felújítási munkálatok

A park átépítését április közepén kezdtük meg, a földmunkálatokkal. Kiástuk a megfelelő árkokat a csővezetékeknek, majd a telepítésük után talajegyengetés következett. Felszedtük a régi burkolatokat és kialakítottuk a park új útvonalait. A hónap végére befejeztük a szegélyek lerakását, illetve eltávolítottuk a játszótéri eszközöket is, hogy felújításra kerülhessenek.

Az árokásási folyamatok

Az árokásási folyamatok

 

A tereprendezés során termőföldet terítettünk, hogy az újonnan ültetendő növények jó minőségű tápanyaghoz juthassanak, valamint az utakat leburkoltuk. A zöldterületek növelése érdekében 350 m² gyepszőnyeget és 11 ezer m² új gyepet telepítettünk. A tervekben további több mint nyolcezer négyzetméter gyepfelújítás szerepel, de a különösen száraz nyár miatt erre a munkára később kerül sor. Ezen kívül közel 5.500 évelőt, díszfüvet és cserjét, illetve 12 db fát ültettünk.

Parki részen és a csatlakozó felületeken a meglévő lapkövek helyére 2.230 m² új térkő került, a játszótéren pedig 917 m² öntött gumi-, 70 m² terraway- és 320 m² térkő burkolatot fektettünk le.

Az új útburkolatok és utcabútorok

Az új útburkolatok és utcabútorok

 

Mmcité utcabútorokkal még szebbé és praktikusabbá tettük a parkot. Elhelyeztünk hét kerékpár támaszt, tíz ülőkét, négy padot, 46 kukát és nyolc ebürülék gyűjtőt.

A játszótéren lévő új homokozó közepére egy Kompan vizes játék került. Az ivókúthoz 4 db párakaput építettünk, ami hunter elemes vezérlőről, mágnesszelepen keresztül időzíthető. Működési ideje 13:00-19:00 között, minden egész órában indítva 20 perc. Az öntözőrendszer 43 zónás, rotoros fejekkel, sprayvel, csepegtetővel van ellátva.

A park ünnepélyes megnyitója augusztus elsején volt a XIII. kerületi Önkormányzat vezetésével. Amennyiben érdeklik további felújítási munkáink látogasson el a referencia oldalunkra, ahol még több kivitelezésünkről olvashat.

Kapcsolódó szolgáltatások