Április-május folyamán egy igazán különleges projekten dolgoztunk az IT Campus irodaház megbízásából. A komplexum Buda üzleti negyedének közepén, a XI. kerületi Budafoki úton helyezkedik el.

Az IT Campus tetőkertjének felújítása és zöldítése

A tetőkert felfrissítse a régi elhasználódott ládák kiürítésével és elbontásával kezdődött. A bennük lévő még termékeny földet a helyszínen eltároltuk, hogy később újra tudjuk hasznosítani, viszont a kaspók állapota már nem volt megfelelő további használatra.

Az elszállítás után a terasz felújításának kulcsfontosságú lépése volt a drénezés. A szivárgóépítés megakadályozhatja a beázást úgy, hogy elvezeti a lapostetőn felgyülemlő vizet. A kavicsos kialakítás előnye, hogy könnyen telepíthetővé és javíthatóvá teszi a csőrendszert.

Új virágládák, zöldülő növényekkel, és csepegtető rendszerrel

Új virágládák, zöldülő növényekkel, és csepegtető rendszerrel

 

Az új és tartós kialakítású virágládákba visszaültettük a régi növényeket és új virágokat is telepítettünk melléjük. A megfelelő mennyiségű nedvesség könnyű fenntartásáért csepegtetőrendszert építettünk ki, így a növények még a legforróbb nyári napon sem maradnak víz nélkül.

Az irodaház teraszának felújítása és bezöldítése

Új padló, kaspó és a burkolatba épített vízelvezető

Új padló, kaspó és a burkolatba épített vízelvezető

 

A második emeleti teraszon teljes burkolatcserét hajtottunk végre. A WPC (fa-műanyag kompozit) fa hatású teraszburkolat sokkal otthonosabbá és barátságosabbá teszi a környezetét, miközben a szerkezeti felépítéséből adódóan könnyen telepíthető, hosszú élettartammal bír és alacsony a karbantartási igénye.

Zöldülő terasz a XI. kerületi irodaházban

Zöldülő terasz a XI. kerületi irodaházban

 

Április végére elkészültünk a munkálatokkal, így a növények is megszokhatták új helyüket még a forró nyári napok érkezése előtt. Összesen 21 darab új ládába 13 régi és 273 új növényt telepítettünk. A drénezésnek és az új burkolatoknak köszönhetően nemcsak esztétikailag, de minőségben és tartósságban is sikerült magasabb szintre emelni és zöldíteni az irodai környezetet.

Kapcsolódó szolgáltatások