A Vizafogó projekt folytatásaként a 13. kerület megbízott bennünket a Park mellett található udvaros házak környezetének felújításával, amely a Vizafogó parktól délre eső, Esztergomi út – Párkány utca – Dráva utca határolta rész szinte a teljes zöldfelületi felújítását tartalmazza.

Tereprendezés és burkolatcsere

A házak belső kertjei, a hozzájuk tartozó parkolók és előkertek is felújításra kerültek. A tereprendezési feladatokkal kezdtünk, mely során eltávolítottuk a régi burkolatokat, elegyengettük és szintbe hoztuk a talajt, majd az utakat is kijelöltük. Az udvarokban térkövet raktunk le több mint 1.000 m²-en, terméskő burkolatot 100 m²-en.

Az udvarban kialakított terméskő burkolat

Az udvarban kialakított terméskő burkolat

 

A játszótereken közel 3.000 m²-nyi öntött gumi-, stabilizált- és Terraway műgyantás burkolatot helyeztünk el. Az ágyások és utak szegélyezésére közel 2.000 folyóméter fémszegély és 900 folyóméter betonszegély készült.

Játszóterek és utcabútorok felújítása

Az udvarokban található játszótereket és eszközöket is megújítottuk. A parkbútorokat lecseréltük, modern, biztonságos és tartós padokra, székekre, szemetesekre. Összesen 49 db padot és széket, valamint 17 db szemetest helyeztünk el.

Hinta, homokozó és trambulin mellé függőágy is került a játszótérre

Hinta, homokozó és trambulin mellé függőágy is került a játszótérre

 

Elhelyeztünk 36 db játszótéri eszközt, köztük: hintákat, rugós játékokat, libikókákat, forgókat, ügyességi mászókákat, csúszdás és köteles mászóvárat, homokozó játékokat, valamint gumigömböket. A felnőttek igényeit is figyelembe véve telepítettünk 6 db fitnesz- és sporteszközt, illetve egy jógateret is kialakítottunk.

Park- és kert zöldítés

A még kellemesebb légkör érdekében az udvarokat, az előkerteket és a parkolók környezetét is teljesen bezöldítettük. A parkokban közel 3.000 m²-en gyepesítettünk 49 új fát ültettünk el közel 20.000 kisebb méretű növénnyel, cserjékkel, évelőkkel, talajtakarókkal együtt.

Friss zöld fű és mulccsal terített ágyás

Friss zöld fű és mulccsal terített ágyás

 

Az ágyások megfelelő takarása érdekében 215 m³ mulcsot térítettünk le több mint 4.300 m²-en. A megfelelő tápanyag mennyiség biztosítása érdekében 630 m³ termőföldet terítettünk le.

Az udvarok esztétikáját a Vizafogó parkhoz illeszkedően alakítottuk ki. Amennyiben még nem halott 2021-ben végbement nagyszabású projektről, ebben a cikkünkben megtalálja a terveket, ha pedig a kivitelezési folyamatokra kíváncsi, 4 részes blog sorozatunkban beszámoltunk a részletekről.

Kapcsolódó szolgáltatások